Un mar degota

“Un mar degota” és un quadern trimestral de l'autor de Llibres Artesans, Ferran Cerdans Serra, en exclusiva per a les persones que donen suport al projecte literari mitjançant una subscripció. Té format de dossier i s’acompanya d’obra d’art original en una butxaca, fet pel qual l'anomenem "revista d'autor". El primer número va ser el de l'estiu de 2016 i la periodicitat és trimestral, coincidint amb cada estació de l'any.

Un mar degota n.9, estiu de 2018. Revista d'autor de Ferran Cerdans Serra.

Finestra oberta al procés creatiu

Aquesta publicació es planteja com un germinador en el qual les persones subscrites poden gaudir del procés de creació de les diferents obres segons van sorgint: narrativa breu, micronarrativa, assaig, fotografia, linogravat, art en paper, cal·ligrafia…

Vindria a ser, doncs, una finestra oberta al procés de creació.

La carpeta que engloba tot aquest contingut és, a la vegada, un suport ideal per a obra artística, i cada número té una coberta original, feta a mà.

Un mar degota n. 11, hivern de 2019. Revista d'autor de Ferran Cerdans Serra.

Els ritmes de la vida

Els temes i les sèries apareixen en onades, i a voltes cristal·litzen en números monogràfics. Al mateix temps, els llibres (Foto llibre Alai, Marrameus, reculls de narrativa breu, micronarrativa, assaig…) es van escrivint en paral·lel.

La revista permet, doncs, acompanyar l'autor en els diferents estadis pels quals va passant. Per ajudar a mostrar i a entendre aquest ritme personal, la periodicitat és trimestral i coincideix amb els canvis d’estació de l’any.

Programada per arribar als 100 números —segons els càlculs, seria el moment de jubilar-se, a 67 anys—, tenint en compte com van les coses potser l’haurem de prorrogar.

Imprès adjunt accesible amb lletra gran per a persones amb dificultats visuals

Accessibilitat millorada

Des del número 16, la primavera de 2020, si teniu alguna dificultat visual podeu demanar la versió accessible del quadern. Rebreu el vostre exemplar amb un adjunt imprès, en A4 de color blanc, amb tots els textos en lletra gran. Tan sols heu d’escriure sol·licitant aquesta opció, que no implica cap cost i que seria l’equivalent als formats de llibre de lectura fàcil.

Per a mi és molt important aquesta adaptació perquè, encara que suposa una de les primeres barreres d’exclusió, sovint s’obvia o no se li dóna l’atenció que mereix. Per aquest motiu vaig crear el regle de lectura, molt abans de tenir problemes jo mateix, i segueixo pensant com fer la vida més fàcil i millorar l’accessibilitat a qui pateix dificultats visuals.

Lletres de pel·lícula (I): Young and innocent (1937)

Col·leccionable de pel·lícula

La sèrie Lletres de pel·lícula, que es col·lecciona com a part integral de la revista, interessarà a qualsevol persona amant del cinema.

Es tracta de reproduccions en paper de texts manuscrits que apareixen en films, que fan el salt de la pantalla a les vostres mans. Per a seleccionar els manuscrits a reproduir, en valoro la bellesa o importància artística, estètica o cal·ligràfica però, sobretot, que tinguin un paper (mai millor dit) important en la pel·lícula.

Les reproduccions que faran el salt de la pantalla a les vostres mans seran fonamentals o destacades -però evitaré donar pistes que puguin treure emoció a la pel·lícula. Més endavant, fins i tot podríem quedar per veure’n alguna si la passen a la Filmoteca o en algun cinema. De temps en tindrem. De temps, al mar que degota, en tenim molt.

N'han parlat

Moltes gràcies per fer-ho possible!

Etiquetes: 
Share