Perdonin que no em disculpi

Una col·lecció de relats curts

llibre contes curts perdonin
Perdonin que no em disculpi és una col.lecció de relats breus frescos i crítics en concordança amb el títol del llibre i amb l'autor, Ferran Cerdans Serra.
Què aconseguirem abans: destruir el planeta o acabar amb la cultura? I encara pitjor: hi ha alguna diferència? L’autocrítica social d’aquests 33 contes curts és una possible resposta mentre esperem l'avenç dels esdeveniments.

Una sorpresa agradable; contes amb un sentit de l'humor molt fresc, amb un punt de crítica social i molt ben escrits." - Bel Olid

No podem fiar-nos de les aparences, que sovint amaguen sorpreses desagradables, però tampoc renunciar als regals inesperats evitant tot allò amb què no ens sentim còmodes. En una societat en què el més important és l'embolcall, encara que aquest sigui altament contaminant, és imprescindible no donar res per conegut. I menys perdre'ns, després d'una primera inspecció ocular, allò que s'amaga a l'interior d'una persona, un objecte o encara un relat, només per la por a allò que hi poguéssim trobar. Escriure és abocar-se a aquest interior, sense possibilitat de fer marxa enrere. Llegir és el mateix, però amb més marge de maniobra.

Perdonin versions artistes

Tots els exemplars del llibre són únics

El recull de relats breus Perdonin que no em disculpi s’havia publicat el 2006 en una sèrie de pocs exemplars enquadernada a mà. Com que els llibres a mà requereixen moltes hores i no és possible fer-los accessibles a tothom, ha arribat el moment de publicar-lo en condicions i amb una tirada més gran. Per això el recull ha crescut fins als 35 contes.

La particularitat d'aquesta 2ª edició rau en que totes les cobertes són diferents. Partint d’una impressió de qualitat, les cobertes il·lustrades a mà fan de cada exemplar una obra d’art única, a banda del propi text. A la contracoberta hi ha un text manuscrit per l'autor, que és el fragment d'un dels contes i que canvia segons l'exemplar.

D’aquesta manera, existeix la versió pròpia de l'autor, amb les cobertes retolades a mà, però també exemplars il·lustrats per diferents artistes. Per recollir fons al Verkami, van ser cinc: Susanna Ayala, Pep Pérez, Jennifer Ambròs, Joan Vives i Marc “Dko”. Cada artista va il·lustrar les cobertes de la seva sèrie amb una visió personal del recull. Però aquest llibre va canviant i ara mateix ja teniu sèries d'altres artistes disponibles, que apareixen segons s'esgoten les anteriors.

Share