La tercera cara del full

Llibre d'artista Segones escriptures de Ferran Cerdans
La tercera cara del full
[2013] Llibres > d'Artista
Segones lectures, segones escriptures. Llibre d'artista/quadern amb els esborranys dels aforismes per a una segona escriptura a la tercera cara del full.


La tercera cara del full

Llibre d'artista fet a mà amb esborranys originals del procés d'escriptura dels llibres d'aforismes. He anat reservant els folis ens els que reescric els llibres d’aforismes durant anys, des del primer recull -Màximes i mínimes, del 2007. Aquests fulls, que ja han estat impresos per les dues cares, assoleixen una nova dimensió -una tercera cara- en transformar-se en una llibreta d’apunts.

Quadern artesà Segona escriptura

El projecte literari Llibres Artesans es caracteritza per donar un ús els retalls de papers fent-ne llibretes reciclades, i aquest quadern és un pas endavant ben lògic. El reciclatge sol ser present en l’obra de qualsevol autor, que pot reutilitzar fragments esparsos i donar-los sentit en una altra obra. Aquest quadern artesà és una al·legoria al reciclatge del procés d’escriptura mitjançant el reciclatge del propi suport. El disseny és senzill i despullat per donar al text, que sosté l’estructura de l’obra, la importància que mereix, encara que es tracti d’esborranys.

Segona escriptura, vista desplegada

El títol juga amb l’expressió “segona lectura”, i en el futur hi haurà una sèrie de quaderns -limitada per la naturalesa del material- que s’anomenarà “Segones lectures, segones escriptures”. Més endavant, es pot obrir a altres escriptors/es, artistes, etc. que vulguin reciclar els seus originals i donar un tercer ús als esborranys de la seva obra.

Aquest llibre va estar exposat a l'edició 2013 de RECICLART, exposició d'obres realitzades amb materials de rebuig. Al bloc del Laboratori Creatiu dels Amics de les Arts podeu veure imatges de la inauguració de l'exposició així com de les obres exposades.

Etiquetes: 
Share