Parelles Artístiques 2013/14

Parelles Artístiques, Manresa 2013 - Ferran Cerdans Serra i Joel Clavel Iglesias
Parelles artístiques 2013
[2014] Llibres > d'Artista.
Parelles Artístiques; Experiències creatives per a la salut mental. Edició 2013/14 - Joel Clavel i Ferran Cerdans.Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental

Parelles Artístiques és un projecte de sensibilització social que va començar fa 8 anys i que té un doble objectiu: afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental, i combatre la visió estigmatitzada sobre les malalties mentals. L’estigma és una idea preconcebuda creada a partir d’informacions errònies sobre alguna característica d’alguna persona i/o col·lectiu. En cada edició, quan finalitza el recorregut de les exposicions, les obres són subhastades en un acte públic que tanca l’edició, i els donatius que es recullen s’utilitzen per donar continuïtat a la iniciativa. Des del seu naixement, el projecte ha aplegat un total de 330 participants.

Joel Clavel fent un dels dibuixos del llibre

Coberta del llibre manuscrit

Edició 2013/2014 a Prelaboral d’Ampans

Quan des de Prelaboral d’Ampans em van proposar participar en el projecte no ho vaig dubtar, i em vaig sumar a les altres dues parelles que han sortit aquest any del mateix grup: Pedro Pinsach amb el fotògraf Marc Sixto, i Isabel López amb la pintora Rosamari Alonso. Per la nostra part, l’experiència amb el Joel Clavel ha estat genial. Primer ens vam conèixer, vam parlar del projecte, em va passar alguns dels seus relats i vam decidir fer-ne un llibre (podeu veure totes les imatges del procés a l'àlubm picasa de Ferran Cerdans Serra)

El llibre a Prelaboral d'Ampans

No ha pasado, realmente no ha pasado és un punyent relat breu del Joel que, després de retocar-lo una mica, vam convertir en un llibre d'artista desplegable. Per la meva banda el vaig escriure a mà, a tinta, i el Joel va fer uns magnífics dibuixos a llapis.

Etiquetes: 
Share