ALAI

Foto llibre ALAI; detall de la placa d'alumini amb gravat làser.

Adoptar una gossa és rescatar més d’una vida: la que viu, la que et regala, la que compartiu… i potser la teva pròpia. El foto llibre ALAI mostra una relació en llibertat amb una podenca adoptada, i intenta conscienciar sobre tota la vida que tenen al davant els gossos rescatats. El llibre és un conjunt de 25 fotografies, recollides en un disseny únic, i un compendi de petits texts al revers de cada postal. Els texts són en català però es pot acompanyar d’un full amb les traduccions al castellà i a l’anglès.

Foto llibre ALAI bàsic groc taronja.

Un disseny de llarg recorregut

Aquest foto llibre parteix d'un disseny que va sorgir l'any 2010 i que enguany (2020) ha arribat a la maduració òptima per fer-se realitat. Parteix d’una idea molt senzilla que fins i tot pot semblar òbvia però aquesta és, precisament, la dificultat i la característica intrínseca als dissenys creatius. Seguint l’esquema d’aquesta maqueta senzilla, vaig anar disparant fotos en les caminades que hem fet sempre amb l’Alai, i al mateix temps escrivint i configurant els duets de fotografia i text que conformen l’anvers i el revers de cada postal.

Foto llibre ALAI Arc iris amb placa gravada làser.

La idea principal és, doncs, que el conjunt de postals amb texts està lligat (i aquest seria l’equivalent a una enquadernació tradicional) amb un collar que simula el de l’Alai. El collar és disponible en dos colors (groc.-taronja i arc iris) i és una donació a la campanya de l’empresa SAFISA. Està fet en teixit elàstic perquè es va mostrar com la millor opció pel fet que s’ajusta a les postals i les subjecta molt bé. La versió LUXE incorpora una placa d'alumini amb el pictograma ALAI gravat a làser.

En aquest treball únic, podem veure l’evolució de l’Alai des de l’any 2007. De la infantesa a la maduresa passant per una adolescència que ha ocupat gran part de la seva vida: alegre i juganera incansable, sempre a punt per jugar, per animar-te i per alegrar-te el dia amb una mirada.

Fotollibre ALAI, cinta Arc iris deslligada amb les postals

La campanya de micromecenatge

Fet amb crodwfunding

Aquest foto llibre va requerir una inversió per a fer-se realitat, ja que les postals de qualitat són molt cares d’imprimir. Per aconseguir el finançament necessari, es va realitzar una campanya de micromecenatge al Verkami l’octubre de 2019. A més de les cintes de SAFISA, l'aquarel·lista Eva Elias @acuareva, especialitzada en retrats de gats i altres animals, va fer donació de diverses aquarel·les de l'Alai. Moltíssimes gràcies per tot el suport i als 79 mecenes que ho vau fer possible!

Algunes postals del Foto llibre ALAI

Donacions

He registrat aquest disseny a l’OEPM, però totes les protectores o refugis que vulguin usar-lo per a una campanya de finançament obtindran el permís per fer-ho. A més, una part dels beneficis de la campanya es van donar al Refugi Aixopluc de Manresa, d’on va sortir l’Alai, a finals del 2019. Amb el temps, vaig fent més aportacions a diferents associacions animalistes i protectores dels animals de Catalunya, en aquest cas en espècie: els envio postals gratis del llibre perquè les puguin vendre a la seva seu, o bé en fires animalistes, per obtenir-ne un petit finançament. Si formeu part d'una associació i voleu que us enviï postals, només m'ho heu de demanar.

Compra

Fotollibre ALAI. Ferran Cerdans Serra, 2019/2020.

Podeu comprar aquest llibre, en les seves dues versions, a la tenda en línia.

COMPRA ALAI

Etiquetes: 
Share