Dau al Brossa

Llibre poema Dau al Brossa, homenatge de Ferran Cerdans Serra

Dau al Brossa
Llibre poema dedicat a Joan Brossa, homenatge de Ferran Cerdans Serra. Publicat a Llibres Artesans l'abril de 2018. Petita sèrie del llibre que va guanyar el 2n Premi al I Concurs Internacional de Llibres d'Artista en Homenatge a Joan Brossa.


Dau al Brossa

Dau al Brossa; Ferran Cerdans Serra, 2016/2018

L'origen: El Llibre Dau

Un dau que ha passat, com per les mans d’un mag brossià, de tres a dues dimensions, del volum a un pla. Penso que a en Brossa li hagués agradat (si és que no hi va pensar alguna vegada). Si es vol abandonar a la sort es pot tirar en una taula llarga o bé al terra, i l’últim número que es veu sencer entre les dues ratlles negres és el resultat de la tirada. Aquesta tirada desplega tres poemes de Brossa, recollits a “El dia a dia (1988-1992)” (Edicions 62, 2007): ., OLÍMPIA i FI. Esfilagarsats entre els números, donen sentit a la tirada i al llibre, és a dir: li donen una altra dimensió, que podria ser la tercera... però no, no aquesta. Una altra tercera.

Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

El Llibre Dau desplegat; Ferran Cerdans Serra, 2016

El segon segon premi

El llibre d'artista que és l'origen del Dau al Brossa va obtenir el 2n Premi al I Concurs Internacional de llibre d'artista en homenatge a Joan Brossa, organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona “Poció. Poesia i Educació” en el marc de les II Jornades Internacionals de Poesia. De 41 projectes presentats -molts d’ells inspirats en poemes literaris de Joan Brossa, d’altres prenent com a referència l’esperit juganer i sorprenent de la poesia brossiana-, Vicenç Altaió, Àngels Arroyo, Judith Barnés, Bibiana Crespo i Antoni P. Vidal van decidir premiar Carles Mamano amb el primer premi; Ferran Cerdans amb el segon, Vall Palou amb el tercer; i Alexandra Garcia i Victòria Benítez amb un accèssit.

Aquest va ser el meu segon segon premi, després del 2n premi Núvol de contes 2013. Em fa una il·lusió especial ja que sóc fan de Brossa des que vaig trobar, ara fa més de vint anys, un exemplar de "El saltamartí" en una tenda de segona mà. Entrar en el seu món em va fascinar i ja no n'he sortit més. Aquest llibre l'he llegit desenes de vegades i sempre hi trobo coses noves; fins i tot puc afegir que hi ha poemes que encara no els he "entès". En les meves participacions al cicle Tocats de Lletra he exposat vàries fotografies en homenatge a Brossa, en diferents anys. Per tot això, pocs premis em podrien concedir més importants per a mi que aquest!

N'hem fet una sèrie

DAU AL BROSSA en el seu envàs; Ferran Cerdans Serra, 2016/18

El llibre premiat és ara en propietat de la Universitat de Barcelona, i se suposa que de tant en tant pot ser exposat o bé es podrà demanar per veure’l. Però aquest seria un final per a mi molt tràgic: vull que tothom a qui interessin pugui gaudir les meves obres. Seguint la meva filosofia a Llibres Artesans, he fet una petita sèrie d'aquest llibre amb la finalitat de fer-lo accessible a tothom.

Etiquetes: 
Share