LP + singles

LP + singles, Ferran Cerdans Serra
LP + singles
[2013] Disseny > Editorial
Concepte de llibre de narrativa format pel recull complert (LP) i alguns relats individuals (singles).Recull de relats i relats individuals

El concepte LP + singles és que els relats individuals -que ja existien a Llibres Artesans com a relats per emportar- vindrien a ser els singles, i el recull complert de 33 contes seria el Long Play. La proposta consisteix en un exemplar del Perdonin que no em disculpi amb la coberta il·lustrada -obra única original-, per l'autor dels relats, més uns quants relats single de regal.

LP + SINGLES: Disseny de llibre de narrativa breu

La utilitat del disseny

Els relats individuals, ja sigui en format single o bé en relats per emportar, permeten llegir una selecció del recull sense haver-lo de comprar sencer. Això és molt útil quan no s'ha llegit l'autor, més útil com més desconeguts siguem. És una manera d'esquivar, en part, els prejudicis que sol haver-hi contra l'obra de qui s'autoedita o s'autopublica.

Singles: relats individuals del recull LP. Ferran Cerdans Serra, 2013

Experiències lisèrgiques

Preparant les novetats de Sant Jordi 2014 vaig pintar la primera sèrie LP . Va ser tota una experiència al·lucinant: els colors s’alternaven seguint l’instint -quin vindria ara?- a cada cercle dels que formen la coberta; vaig acabar ben alterat entre el ritme de la música i les cadències de colors, que a vegades es repeteixen i a vegades no. Per il·lustrar-ho, res millor que aquesta imatge de la primera coberta de la primera sèrie:

LP series del llibre de relats breus Perdonin que no em disculpi

Aquest disseny, que vaig idear a l’octubre de 2013, em va fer recordar un sistema de comunicació diferent del nostre alfabet: els nusos dels quipus. Per un moment vaig pensar en emprar els colors a mode de nus (cada color representaria un nus diferent) i incloure missatges en les cobertes... en aquest moment ja devia estar delirant, oi? :D Però m'ho vaig passar teta i espero que això es transmeti al resultat final.

El procés d'il·lustració

El procés d'il·lustració de la coberta del llibre que fa d'LP, sense arribar al nivell de quan s'hi apliquen els colors, és molt entretingut i també molt divertit.

LP series, procés d'il·lustració de la coberta del llibre.

LP series, transferència de la il·lustració a la coberta del llibre.

Share